Anti-Smoke de ieri vs. Anti-Smoke de azi. Dezvoltarea ca strategie de succes.

Toată lumea știe cât de mare, inestetică (asta ca să nu zic urâtă) și scumpă era prima versiune a prizei Anti-Smoke. Și cu toate astea eu am avut nevoie de niște comentarii negative dure ca să realizez asta. Până ce nu am creeat anunțurile pe Facebook eram exact ca și un părinte care nu vede defectele propriului copil și care e în stare să meargă până la capăt pentru a-și proteja copilul. E o reacție firească pe care o avem noi oamenii față de orice suntem cu adevărat atașați, deci nu îmi reproșez nimic pentru modul în care mi-am văzut inițial primul produs lansat.

Din păcate, lumea afacerilor nu are loc de sentimente și oricât de mândrii am fi de un produs pe care ne-am străduit atâta timp să îl dezvoltăm, cuvântul final îl are piața. Și e normal să fie așa, pentru că numai așa pot apărea produse din ce în ce mai bune. Astfel a trebuit să îmi înfrunt sentimentele față de prima versiune, să o analizez obiectiv și să găsesc o cale de a face versiunea a doua mai mică, estetică și ieftină, fără să renunț la funcționalitate și calitate.

După mai puțin de o lună plină de experiențe eșuate și uneori frustrante am reușit să fac ceea ce mi-am propus: să aduc pe piață versiunea a doua Anti-Smoke 23010. Deși mi-am atins obiectivele stabilite, am învățat de la prima versiune că satisfacția personală nu coincide mai niciodată cu satisfacția pieței. Așadar, deși eu sunt extrem de mulțumit de noul produs, sunt perfect conștient de faptul că scopul meu final este acela de a vinde. Urmează să văd ce reacții urmează să producă.

Nu e ușor deloc să dai tot ce e mai bun din tine, iar după să fii criticat dur și câteodată chiar și necivilizat. Dar nu numai produsul meu se dezvoltă, ci și eu. Am învățat să filtrez toate aceste critici și comentarii, de orice fel ar fi ele, și să iau numai ce e mai bun. Am învățat ce rol esențial au aceste comentarii în dezvoltarea unui produs, dar și în dezvoltarea personală a creatorului și am decis că aceasta este calea pe care vreau să o urmez cu Electronic Works: cea a dezvoltării continue. Astfel am ajuns să fiu imun la comentariile necivilizate și să citesc printre rânduri.

Dezvoltarea nu a venit niciodată cu liniște și pace, ci cu ambiție și dedicare, cauzată mereu de nevoi, griji și alte sentimente negative, sentimente care am realizat că sunt combustibilul necesar progresului. Împreună cu produsele Electronic Works voi crește și eu pentru că nu se poate îmbunătății unul fără celălalt, deci așa cum există un Anti-Smoke de ieri și unul de azi, așa va exista și un eu de ieri și unul de azi.

Niciun comentariu de arătat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s